Det här är vi!

Johan

Det här är Johan, eller "maken" som jag ofta refererar till. Maken är en egen företagare, elitidrottare och bär oftast hatt.

Det här med husbil var hans påfund så vi får väl vara tacksamma för det. Han drog till Tyskland för några år sedan ty vi skulle bli med tattarvagn modell stor. Jag glömmer aldrig när han kom runt hörnet hemma och det jag såg var något enormt men världens största backspeglar. åh herregud tänkte jag; vad skall grannarna säga?!
Det var också de där backspeglarna som kom i fokus när han på väg hem från tyskland körde för nära en långtradare så dennes backspegel gick sönder. Vad gör maken? jo får panik och fortsätter köra. 20 mil senare har han varken kissat eller tankat för han var vettskrämd att ett stort antal tyska lastbilschaufförer skulle sätta efter honom....

Nu, några år senare kör han husbilen med stor vana och säkerhet och ibland även ett lugn man sällan ser på hemmaplan

Alice

Det här är Alice, vår stora prima ballerina. Alice älskar att åka bort med husbilen, se nya ställen, nya städer och träffa nya kompisar. Ett villkor finns bara; maten måste vara svensk! Vår åttaåring frågar ständigt: är det här mat du haft med från sverige?

Gissa vad vi svarar?

Alltid ja såklart.
Alice har alltid varit duktig på att åka långt i bilen, klagar sällan och fixar och dolar efter vägen. Vid ett tillfälle sa dock även hon stopp. Vi hade åkt ett - som hon kallar- 12 timmarspass- och hon hade sett tzatziki morsan och polisen 32 gånger när hon fullständigt tröttnade och utbrast:
Hela min kropp är stel, jag orkar inte mer!!
Det är inte ofta man hör det från en ung människa!

Agnes

Det här, det är Agnes, eller den lilla pesten som hon också kallas. Jag för min del hade ingen aning att en sådan liten människa kunde ställa till så mycket för så många, och rätt så ofta också!
Men hon är också världens största charmtroll som vi skrattar så gott med/ åt.
Det är bara det att jag tror de använde henne som mall när de skrev stora trottsboken! Man kan ju föreställa sig vad som händer på 3 kvadratmeter husbil när damen bestämmer sig för att alla i hela världen konspirerar mot just henne....

Men Agnes älskar  husbilen och vi märker att hon tar mycket intryck av det vi ser och gör vilket man kan hoppas kommer göra gott i framtiden.
Hon är dock inte riktigt lika tålmodig med avstånd som sin syster, förra året utbrast hon i Grums: Nu är vi i italien va?

Anna

Det är då jag som är Anna, mamman, hustrun, kokerskan och baderskan. Men jag är inte bitter!
Jag var oerhört skeptiskt till detta med husbil till en början, visst jag är uppväxt i båt och van vid trånga utrymmen men hallå, det är långt i från samma sak!
camping, träningsoveraller och minigrillar är ju inte riktigt min grej, men vet ni: jag har lärt mig att älska livet och jag känner ett lugn så fort jag sätter mig tillrätta i passagerarsätet.

Många har frågat mig; kör du husbilen? och då brukar jag stolt svara:
oh ja ! men bara en gång på en tom parkeringsplats vid Sunne vattenpark!

NÄ, köra husbil är inte min grej, däremot skulle resorna funka dåligt utan mitt servande med fika, toabesök i farten, filmer som skall på och av, saft, godis ja alla tänkbara mutor man kan föreställa sig.

Det är alltså jag som är själva muttanten!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.07 | 21:45

Oj ... kära nån , det var beröm som heter duga det ... ❤️ Vet inte riktigt vad jag ska svara nu... tack fina ni ❤️❤️

...
02.07 | 20:52

Vilken härlig krönika. "Hon är ju fenomenal på att skriva, rena Fröding" säger Lasse. Fortsätt och ha det riktigt semestrigt och härligt.
Kramar/Lasse och Ninna

...
15.07 | 20:31

Underbart att läsa om era äventyr. Fortsätt att ha det riktigt bra och njut av tillvaron och varandra. Stor kram från Ninna

...
04.07 | 09:31

Kram tebax ❤️

...
Du gillar den här sidan