Andra Halvlek

Vackra flickor, p-piller och blandade raser

Jag tycker det är mycket roligare att vara mamma nu, jag var aldrig nån golvsittarmamma och även om jag verkligen gillade dem som var med i vår föräldragrupp så var det alltid mitt barn som grät mest och som aldrig var nöjd vid sammankomsterna. Jag kunde aldrig sitta och fika eller göra fina fotavtryck i vare sig gips eller vattenfärg, det blev bara klet, jag var högröd, sjösvett och helt säker på att det var stora fel på mina barn.

Jag är en bättre mamma nu .

Vår stora flicka är vacker som en dag, klok som en bok och lagom utmanande .

Den lilla härligheten är vacker som en dag, klok som en bok och en smula mer utmanande. Hon är en pretonåring som alltid ska ha sista ordet, vet bäst, kan mest redan från början och behöver ingen med mer erfarenhet som talar om för henne hur livet är.

För väldigt längesen träffade jag maken på en afterski i fjällen.  Gnistor slog det inga och blixtarna uteblev då han var mitt andrahandsval eftersom buggkungen inte var intresserad. I den åldern funkade andrasortering lika bra och eftersom jag är oerhört förälskad för det mesta fortfarande blev det ju bra ändå.

Vår nyaste medlem i familjen heter Sixten Christina och är en blandras. Han har fyra sorter i sig och fick bli döpt till två namn.  Även om jag tycker det kan bli skruvat för honom tycker härligheten inte det inte är mer än rätt eftersom alla barn i familjen heter Christina i andra namn. Sixten Christina har underbett, går med framtassarna tio i två och är för jäkla utmanande.

Vår stora flicka får rösta i nästa riksdagsval, får ha hand om hela sitt studiemedel och hon får välja om hon vill ha med sina föräldrar på nästa utvecklingssamtal. Hon börjar bli trygg i vem hon är, vågar stå för sina åsikter och hon har insett att om hon beter sig rätt nu så kan hon bli precis vad hon vill. Det kunde gått åt skogen för många år sedan med henne då hon av misstag stoppade in en napp med maskintvättmedel på-

Jag kommer aldrig glömma rådgivningstantens dömande, saktfärdiga fråga:

”å hur får man i sig tvättmedel i er familj? ”

Funderade på om jag skulle ringa samma rådgivning häromdagen när samma stora  flicka ylade genom nejden:  förbannade skit, Mamma!! : Sixten Christina har ätit upp mina p-piller.!

Jag ringde aldrig.

Båda överlevde o Sixten christina kommer aldrig bli gravid.. 

Vår lilla härlighet är den som kommer förändra världen om hon bestämmer sig för det, det är upp som en sol och ner som en pannkaka, heads on och rakt ut ur mellanmjölkens land. Hon utmanar oss ständigt att hålla det vi lovar och att vi lever som vi lär. Jag gillar henne mycket, hon är oerhört empatisk och driven, vore det inte för henne så hade vi aldrig fått dricka kaffe och äta biskvier med vår stadsminister, men det är en helt annan historia.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ninna | Svar 07.04.2017 14:44

Underbart skrivet Anna. Tack för dina blogginlägg.
Ses i morgon och tar hand om varandra.
Kram

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.07 | 21:45

Oj ... kära nån , det var beröm som heter duga det ... ❤️ Vet inte riktigt vad jag ska svara nu... tack fina ni ❤️❤️

...
02.07 | 20:52

Vilken härlig krönika. "Hon är ju fenomenal på att skriva, rena Fröding" säger Lasse. Fortsätt och ha det riktigt semestrigt och härligt.
Kramar/Lasse och Ninna

...
15.07 | 20:31

Underbart att läsa om era äventyr. Fortsätt att ha det riktigt bra och njut av tillvaron och varandra. Stor kram från Ninna

...
04.07 | 09:31

Kram tebax ❤️

...
Du gillar den här sidan