Sommar 2021

Tanter , tester och svenska hjältar

 

Söndag 4 juli

 

"Herregud , jag tror tanten fick en stroke !"

Från mitt uteköksskruvande håll ser jag i ögonvrån hur maken kastar sig ner från stegen , genom trädgården och ut och nerför gatan.

 

- Ska jag komma med ?

" ja fan , det där ljudet lät inge bra !"

 

Jag slängde på mig en kjol och lirkade in fötterna i tofflorna och tänkte .. nu hörde han nog i syne.

 

Bilen låg på taket i kurvan , det var glas överallt och mitt i splittret satt   maken på knä och samtidigt som han drog ut kvinnan  genom sidorutan och  plockade  glas så hon inte skulle skära sig ropade han till larmcentralen som var  i telefon med en annan granne att det inte är bensin som runnit utan vatten för han har redan smakat.

 

Han manövrerar oss alla som om han aldrig gjort annat och han lämnade inte sin post förrän kvinnan åkte iväg  med ambulansen och bilen lyftes bort av kranbilen.

 

 

I söndags  innan nån annan hade vaknat lämnade vi våra vinkande döttrar och vår fina svärson för ytterligare ett äventyr med näsan och fokus vänt mot vårt rosa hus i nordvästra Italien.

 

Vi hade bokat tid för antigentest i Malmö 11.40 och 11.45 , allt noga och precist uträknat av undertecknad för att möjliggöra 48 timmars deadline genom alla länder.

 

Natten innan var full av drömmar om felaktiga provsvar och  oäkta intyg så när väl petinäset var klart hetsåt vi kanelbullar på sista macken innan bron.

Jag blev grön först men makens svar dröjde … efter en timma blev även han good to go och precis som man kunde ana kontrollerades våra svar inte på  någon enda stans genom hela Europa.

 

Det är som att komma hem och lyckopirren avlöser varandra .

Poolen är klar , rak och fylld med vatten som inte rinner ut , kattgubben har flyttat och grannarna är glada att se oss även om våra byggare kört sönder hela föreningens väg utanför .

 

Det var inte riktigt med sanningen överensstämmande , alla grannar är inte överlyckliga  ... de ovanför har lämnat in en skrivelse till amministratore

( det är han som bestämmer , och ja jag tycker det kunde heta administratore men icke )

om vår laddare till bilen och att den omedelbart måste tas bort ty den sitter felaktigt på deras sida av muren.

Maken som alltid blir nervös när nån ogillar oss lovade  dyrt och heligt att den ska tas bort så fort elektrikern har tid.

 Jag däremot är vis av erfarenhet från förra årets stök och festande då jag genast konstaterar att det är ungdommarna som är där återigen ....

 Jag gjorde därför en kontrastöt ,gick  resolut upp och knackade  på med talet helt klart för mig.

 

- Jag vill bara poängtera att jag INTE kommer va lika snäll som förra året , minsta väsen efter kl 23  så kommer jag skriva till amministratore och jag kommer inte gå på ditt försök  att säga förlåt med dina chokladtäckta  maränger en gång till .

Är det klart och tydligt, har jag gjort mig förstådd ?

 

" ursäkta signora men det var min kusin som var här förra året , det var henne du fick marängerna av "

 

Det är en vecka sedan vi åkte hemifrån och i går kväll när grannen kom och berättade att han hört talas om den långe blonde svensken som

räddat granntanten endast iförd  tofflor , trädgårdshandskar och italienblå speedos såg maken på mig som bara han kan ;

”Jag är som han den där Hugh Hefner jag ”

-       Är du Hugh Hefner ?

” ja .. eller vad heter han då , han i Baywatch ?

-       David Hasselhoff menar du

”Precis , jag är David och du kan få  va min Pamela ! ”

Salut

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.07 | 21:45

Oj ... kära nån , det var beröm som heter duga det ... ❤️ Vet inte riktigt vad jag ska svara nu... tack fina ni ❤️❤️

...
02.07 | 20:52

Vilken härlig krönika. "Hon är ju fenomenal på att skriva, rena Fröding" säger Lasse. Fortsätt och ha det riktigt semestrigt och härligt.
Kramar/Lasse och Ninna

...
15.07 | 20:31

Underbart att läsa om era äventyr. Fortsätt att ha det riktigt bra och njut av tillvaron och varandra. Stor kram från Ninna

...
04.07 | 09:31

Kram tebax ❤️

...
Du gillar den här sidan