Sommar 2021

slappa rövar , härliga hormoner och arbetssamma hantve...

Tisdag 27 juli

 

I kattkärringsgubbens hus vägg i vägg med oss byts det hyresgäster varje vecka och det enda som är konsekvent är städerskan som dyker upp  varje söndag.

 

Även om vi inte är ett dugg ledsna att den gamla maffiosen  valt att flytta är det speciellt att byta grannar hela tiden. 

Det har varit  de stora  italienska blodhundarna ,   de nederländska fest-ungavuxna , pappan som pratade i telefon från morgon till kväll ,  å så familjerna ryss som bor där nu.   

 

 Vi känner oss oerhört kunniga , rutinerade och erfarna eftersom vi tillhör området , tillhör grannarna och tillhör huset jämfört med de som kommer och går , vi är inte längre the  new kids on the block – vi kan allt !

 

Den nya halvitalienarn i mig har också lärt mig hantera hantverkarna på ett alldeles utomordentligt sätt , så medan maken stack huvudet i sanden  vägrade jag   helt enkelt betala innan allt var  klart, worked like a charm och dagen efter var de på plats för att färdigställa det som återstod.

 

Buongiorna Signora , tutto bene ?

Sisi , molto bene !

 

I Lördags landade barnen och förutom att vi såklart längtat jättemycket efter dem så betyder det två saker :

vi blir hundra procent fler i huset och maken och jag  blir synade i allt  som för oss blivit en vana .

 

-    Men ärligt , radiosporten  ?

-    Är ni döva , kan vi sänka så vi kan prata eller ?

-    Ni vet väl att om röven blir förslappad får ni ont i knäna när ni blir riktigt gamla , du ska kunna resa dig från stolen  utan att ta hjälp av armarna !

 

När de dyker upp känner man att man är både lite  gammal och lite  ung på samma gång…

 

Bråk och spänningar som inte existerat fram tills nu blir också det ett faktum och då vi är fyra starka individer med väl utvecklade   tävlingsinstinkter och besserwisserfasoner allihop blev det storm på det tidigare så lugna havet redan kväll nummer två.

 

Härligheten är himla nykär med hormoner i svallning , undertecknad är gammelkär, stökig  och  i slutet av  hormonkarriären   , maken blir beklämd och ser ut som en hundvalp och coman som bott hemifrån en hel  kvart  kan och vet allt bättre än oss med hundra års erfarenhet.

 

Även här fick den nya halvitalienarn i mig nog på ett tidigt stadium och med allt annat än pedagogik som grund lät jag meddela att de faktiskt var på besök i vår semester och att det minsann går flyg hem varenda eviga dag, Basta!

 

Eftersom vi är fyra individer med väl utvecklad empati för varann, med stor  kärlek till varann samt med  noll förmåga att vara långsinta behövdes bara en rejäl kick därbak  för att vi skulle förstå  hur bra vi faktiskt har det.

 

 Så ,  förutom hamrandet från hantverkarna som inte fått betalt och vodkaskålarna från andra sidan  häcken hör vi idag  bara havet , grodorna och ett och annat plan uppe i luften  som inte har världens finaste ungar ombord.

 

Salut .

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

02.07 | 21:45

Oj ... kära nån , det var beröm som heter duga det ... ❤️ Vet inte riktigt vad jag ska svara nu... tack fina ni ❤️❤️

...
02.07 | 20:52

Vilken härlig krönika. "Hon är ju fenomenal på att skriva, rena Fröding" säger Lasse. Fortsätt och ha det riktigt semestrigt och härligt.
Kramar/Lasse och Ninna

...
15.07 | 20:31

Underbart att läsa om era äventyr. Fortsätt att ha det riktigt bra och njut av tillvaron och varandra. Stor kram från Ninna

...
04.07 | 09:31

Kram tebax ❤️

...
Du gillar den här sidan